Ohita ja siirry sisältöön

Peruutuskäytäntö

Kuinka voin peruuttaa tilauksen?

Sinulla on mahdollisuus peruuttaa tilauksesi suoraan vahvistusviestistäsi tunnin sisällä. Selaa alaspäin löytääksesi "Muutitko mielesi?" -osiossa. Jos se on ollut yli 60 minuuttia, lähetä sähköpostia osoitteeseen info@gromfi.com ja autamme löytämään vaihtoehtoisen ratkaisun.

Peruutin tilaukseni vahingossa, voinko jatkaa sitä?

Jos olet peruuttanut tilauksesi paikan päällä ja haluat kuitenkin saada tilauksesi, paras tapa tehdä se on tehdä uusi tilaus kassalla. Lähetä sähköpostia osoitteeseeninfo@gromfi.com, jos sinulla on kysyttävää - autamme sinua täällä.

Peruutin tilaukseni, mutta en ole varma, että se meni läpi. Voitteko vahvistaa, että se on peruutettu?

Jos olet peruuttanut tilauksesi käyttämällä tilauksen vahvistusviestissä olevaa linkkiä, saat uuden sähköpostin, kun tilaus on onnistuneesti peruutettu. Jos et ole saanut peruutusvahvistussähköpostia, ilmoita siitä meille osoitteeseeninfo@gromfi.com (ja lisää alkuperäinen #GLO-tilausnumerosi), niin katsomme!

En näe vaihtoehtoa peruuttaa itse! Kuinka voin peruuttaa tilaukseni?

Jos olet tehnyt tilauksen, joka sisältää lahjakortin, lähetä sähköpostia osoitteeseeninfo@gromfi.com mahdollisimman pian (mukaan lukien # tilausnumerosi ja perumis / muutospyyntö), niin voimme auttaa.